Du bliver køn af at læse. Oplæg med Anders Simmelkiær i Århus
Onsdag, 7. februar 2018 -
17:00 til 18:45
Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Tåsingegade 3, 8000 Århus C Bygning 1441. lok. 113 (auditorium 3)
Leif Lende 9. januar 2018 - 10:00
Vær med når Foreningen for Pædagogisk Sociologi inviterer til oplæg om, hvordan drenge og piger skitseres i folkeskolens lærebøger, og hvilken betydning det kan have for deres personlige udvikling.
Oplægget er baseret på specialet Skrubtudser, TIE fightere & guldglimmer: En undersøgelse af kønskonstruktioner i danskfagets litteraturarbejde
Med afsæt i socialpsykologiske perspektiver på interaktion og identitetsudvikling viser Anders Simmelkiær, hvordan danskfagets litteraturarbejde præger skoleelevers kønsidentitet. Undersøgelsen peger på, at ureflekterede valg af litteratur i folkeskolerne kan bidrage til den stadige kønslige ulighed og til videreførelsen af kønsstereotype forestillinger i dansk kultur.
 
Om oplægsholderen 
Anders Simmelkiær er tidligere folkeskolelærer og cand. pæd. i didaktik (dansk) fra Aarhus Universitet. Han har skrevet undervisningsmaterialer om intertekstualitet og køn for bl.a. Dansklærerforeningen og Gyldendal og har udviklet undervisningsforløb til organisationen DareGender, der arbejder med mænd og maskuliniteter.

Tilmelding

pr. SMS til 60 16 13 94 senest d. 2/2-2018.
Deltagelse er gratis for medlemmer: Send en SMS med dit fulde navn
Ikke-medlem: Mobile-pay 30 kr.

For mere information om Foreningen for Pædagogisk Sociologi og medlemskab, find os på Facebook eller besøg vores hjemmeside: https://www.facebook.com/events/302289876959428/
Pædagogisk Sociologi Aarhus www.paed-soc.dk 

Kommentarer

Du skal være logget ind som medlem for at få adgang til dette indhold.

Ingen andre kommende arrangementer for øjeblikket.